Hei ♥

Første ordentlige innlegg på den nye bloggen. Overskriften er egentlig en setning jeg har spurt meg selv om de siste dagene.

Dere har kanskje alle fått med dere den ulykken ved Gardermoen hvor den unge syklisten ble drept? Vel, han het Petter og han kom fra Drøbak. Ikke bare var han en utrolig snill og morsom gutt, men han var også ansatt i barnehagen til Adrian og hans store favoritt. Ufattelig trist og utrolig vanskelig å forklare for Adrian. Men nå er Adrian så stor, at jeg føler man må forklare. Jeg syns ikke det er riktig å skjerme barn for alt som er vondt her i verden. Det er bedre at de føler de er innkludert i det som skjer og blir forklart ting.
Adrian ble utrolig lei seg, men har forstått hva som har skjedd.

Denne tragiske hendelsen fikk meg til å tenke på å ta opp tråden angående hans storesøster, Victoria. Jeg har hele livet hans fortalt om storesøster i himmelen, men i og med at jeg ble gravid med Adrian bare noen måneder etter Victoria døde, har jeg ikke hatt en «stor gutt» å fortelle dette til, før nå. Nå er han snart fire år, og jeg bestemte meg for å forklare litt bedre om storesøster. Vanskelig å vite hva han forstår, for han hevder å vite at han forstår alt, men det er viktig at han føler han er en av de som vet mest om sin storesøster. Jeg vil ikke at andre barn skal vite dette fra foreldre el. og Adrian bli stående og høre på hva som skjedde med hans søster uten å føle at han har svar.

Jeg fortalte at mamma var gravid, og at jeg ble syk rett før hun skulle bli født. Vi ble veldig syke begge to, og siden Victoria bare var en liten baby, tålte hun det ikke. Så har jeg fortalt om graven, for den vet han hvor er, og at storesøster er i himmelen. Han fikk stille spørsmål og lurte egentlig bare på om hjertet hennes stoppet, om hun ligger under jorda og om det fortsatt er søsteren hans. Jeg forklarte så godt jeg kunne, og han var fornøyd. Han ble glad, for at han også har søsken på en måte, selv om hun ikke er her. Ikke så lett for en liten gutt å forstå, når jeg primært har sagt at folk som regel dør når de blir gamle og er ferdige med å leve, men nå har han forklaringen og skal fortsette å bli med på graven hennes med blomster.  Tror det er viktig for barn å ta del i det som skjer, selv om det ikke alltid er like lett.

519560-7-1395429360450

Håper dere alle har en fin tirsdag ♥

http___signatures.mylivesignature.com_54492_291_E633C3E071AC8DC73876C386324BF46C

4 Comments

  1. fru jacobsen

    Jeg få så vondt av å lese dette, det er en følelse jeg aldri kan klare å sette meg inn i og jeg tror ingen andre kan det heller om de ikke har opplevd det.

    Og jeg er enig med deg, jeg tror det er lurt å være helt ærlig med han og svare på evt spørsmål han måtte ha. Vise bilder (om dere har av Victoria) og la han få ta del i alt som har med henne å gjøre, når de skal skrive om søsken og familie på skolen så inkludere henne i det også.

    Synes du er fantastisk tøff og virkelig et forbilde som snakker/blogger om dette helt åpen. Du hjelper nok mange som er i samme situasjon :)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggere liker dette: