Hei ♥

Adrian har lange dager i barnehagen og jeg har lange dager på jobb. Det gjør at vi ikke har igjen mange timene til å være sammen i løpet av dagen, og derfor er frihelgene en viktig tid. Han er jo hos meg hver dag og annenhver helg, så to helger i måneden er han med pappaen sin. De to helgene vi har sammen, prøver jeg å holde innholdsrike og gjøre ting Adrian vil. Jeg sniker jo også inn litt av mine ego-ønsker, siden jeg jobber de to andre helgene i måneden da han er hos pappaen sin, men det blir hovedfokus på lille sjefen.

Som regel legger jeg aktivitetene til utenfor huset. Mest fordi det er best å være ute i naturen, men også fordi huset ser ut som en bombet sigøynerleir hvis Adrian skal få løpe rundt her en hel helg.
Denne helgen har vi jo vært på champagnelunsj, på tur i skogen og i dag var vi i Ekebergparken og Adrian fikk leke med dyrene. Vi drar ofte dit (var jo også på visning, men det kan vi bare glemme, for det var over 200 andre der) for parken er så fin å gå tur i, og Adrian syns det er så koselig å kose med alle dyrene. Han fikk også tatt seg en ridetur, og var strålende fornøyd.

20141026_121904

MEN, søndag kveld kommer man aldri unna. Hver søndagskveld får jeg et slag i trynet. Jeg er alenemamma. Jeg må kjefte, rydde, vaske og oppdra. Da har ofte Adrian en ekstra energi som kommer frem, og disse dagene burde han egentlig være ute helt til han sovner. Huset er bombadert av lego, klær han har ryddet ut av skapet og vannglass overalt. Jeg klikker. Bare så det er sagt, søndag kveld får ingen komme hit uten invitasjon. Han får frem sin frekke personlighet og er for lat til å rydde. Legoen kommer ikke opp fra gulvet før jeg river frem støvsugeren som en trussel. Mon tro hvor mange legomenn som ligger inni den.
I barnehagen har de mulighet til å frigi all den energien ved å løpe rundt hele dagen. Så blir de hentet. Da er de slitne. Men i helgene får jeg ikke slitt han ut, og trust me, jeg prøver. Etter fire timer i skogen, skulle man tro han hadde fått nok, men vi har montert biler, han har kræsjet de, jeg har legobiler i senga og neglelakk på gulvet. Det ble nemlig brukt til å male en bil som hadde vært i en ulykke.
Disse dagene tenker jeg det hadde vært kjekt å ha en pappa her hele tiden. Jeg har som sagt bare disse fire dagene fri i måneden jeg også, og har ting som må gjøres i hjemmet. Men jeg har innsett at et rotete hus, gir lykkelige barn. Jeg har ganske strengt regime her i huset, og Adrian hører, men helg er en egen oppdragelse og i kveld orker jeg ikke. Han sover og jeg plukker lego.
Jeg har innsett at vi ikke finner de samme tingene like viktig, og selv om jeg er sjefen i huset, må jeg bare innse at jeg ikke kan kjefte flere timer i strekk. Han får bare ha denne søndagsenergien og rotetendensen, og så får vi ta opp tråde igjen i morgen. Så lenge han i bunn og grunn vet hva som er viktig og riktig, må jeg bare telle til femtitusen og bite i meg noen ting, slik at han ikke gleder seg for mye til å komme tilbake til hverdagen og vekk fra monstermamma som kjefter.

Vi er klare for en ny uke. Busse ligger i senga mi, på tvers, og gjør seg klar for en ny diskusjon om hvem som sover hvor.

Ha en flott søndagskveld!

http___signatures.mylivesignature.com_54492_291_E633C3E071AC8DC73876C386324BF46C

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggere liker dette: