Hei ♥

Som dere vet har jeg jo gjennomgått fire graviditeter. To av de endte i spontanabort (uke 10 og uke 13), nummer tre endte i dødfødsel i uke 30 ved vanlig fødsel, og lille Adrian, nummer fire, ble tatt med akutt hastekeisersnitt fordi han hadde navlestrengen tre ganger rundt halsen.
Etter graviditeten med Victoria, som endte i en dødfødsel, trakk kroppen seg fort tilbake. Selv om jeg gikk opp 20 kilo de siste ukene på grunn av den enorme vannoppsamlingen jeg fikk av HELLP-svangerskapsforgiftningen. Men, da jeg ble gravid igjen etter bare noen måneder, ble det en påkjenning. Kroppen var jo ikke helt tilbake til normalen, men jeg var så desperat på å lykkes, så det kom i andre rekke. Når de da måtte ta keisersnitt før bedøvelsen engang hadde begynt å virke, merker jeg i senere tid at det er noe annet enn en vanlig fødsel. De stiftet meg igjen veldig stramt og jeg vil alltid ha det lille hakket i magen. Jeg fikk høre på etterkontroll at det var festet hardt inn mot muskelen i magen, så det ville alltid sitte litt dypere enn selve magen. Det gjør jo da at jeg alltid vil ha et lite hakk der, uansett hvor mye jeg trener og magen blir helt flat. Det er utrolig frustrerende og jeg forstår ikke de som velger keisersnitt om det ikke er nødvendig. Jeg hadde smerter lenge og magen fikk ikke blitt helt ubemerket, slik den ble ved første fødsel. Jeg har også mistet all følelse nederst i magen og hadde ikke merket om noen stakk en kniv inn.

Så, nå er det snart tid for trening…igjen. Jeg må trene opp to fødsler på ett år, og få et keisersnitt som ble tatt altfor fort, til å se greit ut. Et bra kosthold holder ikke da, gitt. Man ser det når man sakte, men sikkert tipper nærmere tretti enn tjue. Jeg håper at hvis jeg får flere barn, så vil kroppen være litt mer klar for det. Og jeg må også være mentalt klar. Jeg må innse at det kan hende jeg blir nødt til å ta et keisersnitt igjen, og vil forberede kroppen mest mulig. Få liv i de musklene de har skåret over. Fire graviditeter på 2 år er jo ikke bra, men der og da klarer man ikke tenke rasjonelt og langsiktig.

Hakk i magen eller ei, så ville jeg aldri byttet ut min lille gutt for en hakkfri mage, så som mammaer må man bare se hva man fikk ut av det. Etter de tre første hadde jeg jo ingenting å sitte igjen med, men nå har jeg i hvert fall det, selv om det tok fire graviditeter og en påkjenning både fysisk og psykisk. Så mens jeg ligger der på treningen og prøver å stabilisere en kjernemusklatur som ble kuttet over på operasjonsbordet, ser jeg bare stygt på de fjortisene som ikke forstår hvorfor jeg ikke finner en balanse der jeg ikke har noen følelse, og fortsetter med mitt!

Prosjekt fit-mum-som-skal-løpe-i-bikini-etter-Adrian-på-stranda, er i gang for fulllt!

20150121_164121-001

Elsker treningsklærne fra Nike, så snart blir det give away her på bloggen med treningsklær fra de.

Selv om Nike maser no jævlig om å «bare gjøre» alt mulig, er det utrolig behagelige klær.

Nå er vi ferdig med middag, så løpe ned til Elixia, inn i lekerommet og en time med svetting og smerte for mams. Great.

http___signatures.mylivesignature.com_54492_291_E633C3E071AC8DC73876C386324BF46C

6 Comments

 1. monicabj

  Litt av en påkjenning du har vært gjennom! … veit lissom ikke helt hva jeg skal si.
  Vært stolt av kroppen din, 4 graviditeter er ingen spøk!

 2. sandrakaggerud.com - mamma til Oliver

  Kjenner jeg får gåsehud av å lese dette. Tenk å gå igjennom så mye! Så godt det gikk bra til sist!

  Måtte selv ta keisersnitt pga setefødsel og for smalt bekken, og jeg er helt enig; FATTER ikke at noen velger det frivillig. Et sånt smertehelvete har jeg aldri vært borti noen gang. Jeg mistet i tillegg mye blod, og hadde grusomt lav blodprosent i evigheter etterpå. Først når mini var 2 uker klarte jeg å stå oppreist lenge nok til å skifte bleie, og da måtte søstern være med inn, for jeg trengte pause underveis. Og dette velger folk frivillig?! Galskap….

  Lykke til med treningen. Til tross for hakket i magen er det jo verdt det til sist! :)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggere liker dette: