Hei ♥

Fri barneoppdragelse er noe jeg virkelig ikke forstår meg på. I mine øyne er det rett og slett bare latskap, foreldre som ikke orker å ta opp kampen med barna. Jeg ser det så mange ganger på jobben min, senest i dag, og følte for å ytre min mening. Uskyldige barn som blir sett på som monstre, fordi foreldrene ikke tar tak i noe som helst og lar de holde på som de vil. Rive ned ting, hyle og skrike, samt få viljen sin om de ikke godtar et nei. Vi har alle ganger hvor vi ser at truslene kanskje går litt over stokk og stein og ikke alt blir gjennomført, men å velge å oppdra barnet sitt på den måten for at de skal lære seg alt selv, det er noe annet.

bitch-i-am-the-boss-2

De det går utover i lengden, er barna. Jeg ser hvor stygge blikk mange av barna som kommer på jobben min får, hvordan folk himler med øya og har hat i blikket. Barn blir ikke født drittunger, de lages til drittunger. Jeg har på ingen måte et perfekt barn og jeg er på ingen måte en perfekt mor, men jeg tar opp kampene, står på mitt og lever etter det at jeg er Adrians lærer, støtteperson og faktisk sjef. Ja, jeg er sjefen i vår husstand. Jeg skal vise han veien her i livet og jeg skal sette et eksempel for han. Man kan ikke la barna styre fra de er to-tre år og mene at det er slik de best vil lære. Det gir barna en så tøff start, for de lærer ikke samspill med andre eller å respektere andre. Underkuing av barn er det ekstreme i andre enden av skalaen, og å la små barn gråte seg i søvn og slike ting, er jeg like mye i mot. Men, mitt poeng, det er en grunn til at barn ikke kan få barn. Kroppen og hjernen din er ikke klar for å ta deg av et annet menneske i barnealder, og hvorfor tror da noen foreldre at barn selv kan være sine egne lærere, trygghet og referanseperson her i livet?

Jeg syns det er synd å se så mye av dette. Foreldre som ikke bare har gitt opp, men som har valgt å la barna bestemme alt seg. Det funker ikke i praksis, I can you that, for jeg ser disse barna i åtte timer hver eneste dag.
Det er hardt å være forelder. Jeg har dager jeg legger meg og gråter fordi jeg føler jeg har kjeftet altfor mye eller gjort for lite for Adrian den dagen. Det er dager jeg teller til hundretusen inni meg for å ikke klikke, og dager jeg har sagt nei så lenge (med et konstant mas som ikke slutter) at det nesten har blitt neste dag igjen. Men jeg fortsetter å tro på min måte, og fortsetter slik de fleste med å sette grenser og gjøre mitt barn sitt liv best mulig og mest mulig forberedt på den hverdagen han vil møte senere i livet. Og dette er ikke for å rakke ned på andres måte å være forelder på, for jeg er som sagt langt fra perfekt, men akkurat dette valget, det forstår jeg ikke.

Hva er deres tanker om fri oppdragelse?

http___signatures.mylivesignature.com_54492_291_E633C3E071AC8DC73876C386324BF46C

2 Comments

  1. Kristina H.

    Jeg synes ikke det er noe greit når barn på 3-4 år skal bestemme, skal være sjefen i huset. Nå merker jeg sjøl at jeg har vært litt løs i tøylene, og har tatt meg sjøl i nakken. Merker på min fireåring at hun ikke er like enig i omstillinger og raser over at en time tv tid er for lite når jeg setter foten ned. Men jeg gir meg ikke når jeg har sagt at det er nok, da får hun hyle på rommet sitt til hun roer seg ned. Siden jeg har sett litt mellom fingrene i starten så vil det ta tid før hun innretter seg etter «nye» regler, men det er jo for hennes beste med tiden. Jeg har ikke vært så sløv at hun har fått viljen sin alltid, men jeg kunne nok ha gjort det bedre før. Jeg syns det er grusomt å se barn som trumfer viljen gjennom hele tiden, at foreldrene ikke gjør noe.. Jeg er heller ikke perfekt, men jeg har iallefall begynt å gjøre mer

    1. elineogbaby

      Helt enig, og tro meg, jeg har dager hvor jeg failer på alle punkter. Føler Adrian bare ble sjefen og alt mitt harde arbeid var til ingen nytte. Men så lenge man har grunnprinsippene i orden og gjennomfører, tror jeg alle barna våre overlever at vi sløver litt innimellom :) :)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggere liker dette: