Adrian har brukt smokk om natten lenge, han er tross alt fire år. Han har ikke brukt den på dagtid, men hver natt og i bilen. Jeg hater den smokken. Man forstår ikke hva han sier med den og blir den borte, har det vært krise. Nå var det nok. Nå skulle den vekk.

Mam-Air

Vi startet for 10 dager siden. Han skulle få en gullstjerne hver dag han klarte seg uten, i ti dager. Dag 10, skulle han få velge seg noe på lekebutikken. Han er ikke utspekulert nok til å velge noe til mange tusen, så følte det var safe å si han kunne velge helt selv. Han slang også på at han ville ha en kake når han var ferdig, så det fikk han også med i potten.

20151011_152416

Det gikk overaskende bra. Han var med på nedtelling av dager og klistret en egen stjerne til seg selv hver morgen. Har faktisk ikke vært noe mas, bare første natt. Noen netter har han villet sove hos meg, for han har ment det har vært for vanskelig å sove på sitt rom uten, og da har jeg latt han gjøre det. Selv om han sover på tvers og jeg tviholder meg fast i sengekanten gjennom hele natten for å unngå å ende på gulvet, er det en liten pris å betale for å slippe den helvetes gummidriten han har tasset rundt med i fire år.

20151011_152429

Vi har prøvd tidligere også, men det har vært nekt. For at dette skulle funke nå, kastet jeg alle smokkene, slik at det ikke var mulig å gi seg. Han kverulerte litt første dagen, men jeg hadde jo ingen smokker tilgjengelig, så det måtte bare starte da.

Nå har han fått premien sin og det går strålende. Ikke mast om smokken èn eneste dag. Tror det at han så en belønning i horisonten, bidro mye. Da veier han jo for og i mot og ser at han virkelig får noe ut av å slutte.
Endelig ferdig med alle ekstra ting. Merker at jeg ikke har en baby lenger. Han er ikke avhengig av noe lenger og begynner å klare seg mer og mer på egenhånd. Ganske rart hvor fort det går. Plutselig er han voksen!

http___signatures.mylivesignature.com_54492_291_E633C3E071AC8DC73876C386324BF46C

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggere liker dette: