Livet i hus er ikke bare bare. Mye jobb, men ikke minst, mange dyr. Jeg ville heller hatt en elg i stua, enn feks. kakerlakker. Små dyr gir meg mer angst enn en bjørn eller elg. Ulogisk, men sånn er det bare.
I forigårs satt jeg på varmen i alle rør i kjelleren og dere kan jo gjette hva som plutselig strømmet inn da. Mus. Jeg merket den første fordi jeg hørte knasking i skapet på badet. Redd som jeg er, turte jeg ikke åpne. Så la jeg meg og våknet av at det ulte på kjøkkenet. Da hadde sensoren på waterguard systemet blit utløst. Jeg så etter vann som lakk, men det var ingenting. Så tittet jeg ned og så at det satt en mus på sensoren. Jeg smalt igjen skapdøren og løp og la meg. Jeg fattet ikke at den ikke ble skremt av den sirenen, men da jeg gikk inn på badet dagen etter og så at musen hadde spist SEKS Paralgin Forte, innså jeg at den lille nærkismusen sikkert var dopa og ikke hørte lydene. Jeg kjøpte så feller i går og satt opp ved de to inngangene på bad og kjøkken. I løpet av kvelden i går kom det mus og jeg måtte tømme feller. Helt jævlig. Jeg vurderte å selge hele huset og dra på ferie.

I natt satt jeg opp nye feller og våknet igjen av waterguarden. Jeg sjekket da fellen og sensoren, men ingen mus. Så hørte jeg masse lyder i natt og et smell, men jeg turte ikke sjekke midt på natta, så i dag morges lukket jeg og Adrian forsiktig opp kjøkkenskapet. Da så vi fella som hadde detti ned ved rørene til vasken. Jeg prøvde å manne meg opp for å ta opp fella, men ble stående en stund. Så spurte jeg Adrian om han kunne ta den, så han var på vei inn i skapet. Da måtte jeg jo avbryte han og ta den selv. Det får være måte på dårlig mor, men da jeg løftet den opp, hang musen levende i fella. Jeg skreik og løp, og Adrian løp. Jeg som liksom trener opp han til å bli tøff og mann, og så skremmer jeg han sånn. Det er jo ikke bra, men jeg klarte ikke kontrollere meg. Så prøvde jeg å fange den, der den løp rundt med armen i fella. Det gikk ikke og jeg måtte på jobb, så jeg la en åpen boks inntil musen i et hjørne og håpet den vil gå inn.

Her er mitt forsøk. Huff. Er jo dyreplageri, men tanken var jo å redde den. Den skulle bare gå inn, så jeg kunne få tatt den ut. Hvis jeg tok bort boksen, løp den bare rundt her og fikk enda mer vondt i armen (beinet).

12170549_10156064594295315_485697174_n

Jeg dro tidlig fra jobb for å sjekke nå, for jeg klarte ikke slutte å tenke på den stakkars musen. Men den hadde jo ikke gått inn, og ikke dødd. Da fikk jeg så dårlig samvittighet, så jeg ga den litt ost og skjøv den inn i boksen. Med hansker og en kost, vel og merke. Ute på verandaen lukket jeg den opp for å løsne fella så musen kunne løpe. Jeg klarer ikke slå de ihjel, jeg syns det er så grusomt. Men da hoppet den jævla musen ut over kanten med fella. Igjen fikk jeg så dårlig samvittighet, så jeg måtte da gå ned, inn i krattet og prøve å få løsnet den helvetes fella. Jeg fikk den heldigvis løs og musen pilte avgårde. Hvordan den klarte det med brukket arm, aner jeg ikke. Men jeg følte meg som et litt bedre menneske i hvert fall.

Nå skal jeg hente Adrian og forklare at den ble reddet. De andre har vi hatt begravelse for, for Adrian blir jo helt traumatisert av denne massemord-mammaen sin. Han ser jo søte, små kosedyr og skjønner ikke hvorfor jeg dreper de. Men da han blir forklart hvor mye de ødelegger og slikt, forstår han at de må ut og jeg kan ikke akkurat sende med de niste og peke på utgangen, jeg må desverre ta de i feller.

Ikke så lett å være pedagogisk og flink mor når jeg selv blir livredd, men skal jeg bo i hus, må jeg bare innse at jeg må sjerpe meg. I morgen kommer skadedyrkontroll for å tette alle eventuelle innganger og gå igjennom kjelleren. Jeg orker ikke flere musefeller og rusa mus som sover på sensoren.

Huff, savner bylivet bittelitt når slike ting oppstår!

http___signatures.mylivesignature.com_54492_291_E633C3E071AC8DC73876C386324BF46C

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggere liker dette: